Tuesday, May 18, 2010

kekosongan jiwa

~KEKOSONGAN JIWA~



“ Hidup tidak selalunya indah,

Langit tak selalu cerah,

Suram malam tak berbintang,

Itulah lukisan alam,

Begitu aturan tuhan “


~Selamat menjalani kehidupan BUJANG, zakiah~


Hidup bujang? Memang seronok..seronok kerana tiada org mahu mengongkong kita. Seronok sbb kita dapat atur hidup sndri. Seronok sebab kita boleh membuat keputusan sendiri. Lebih seronok hidup bujang apabila hidup berbekalkan gaji sendiri.


Tapi kenapa? Ana terasa kosong dengan hidup ini. Ana terasa jauh sgt dari Nya. Jauh…


Baru ana sedar. Bukanlah seronok sgt hidup bujang ni. Tiada orang akan mengingatkan kita. Tiada orang yang akan menasihati kita. Tiada orang yang akan pedulikan tentang kita. Terus lalai dan leka…rindu pada mak. Rindu mendengar bebelan dia. Bebelan yang dulunya selalu tidak ana hiraukan. Sekarang, baru ana sedar betapa pentingnya bebelannya yang selama ini membawa ana ke arah kebaikan.


“Tiada ibu yang ingin melihat anaknya gagal”


@! MARI MENGISI KEKOSONGAN DIRI DENGAN ILMU DAN AMALAN !@

3 comments:

shimazulkifli said...

baru malam tadi kita bincangkan.ehhe.
kawen le cpt,ada anak2 tak sunyi..hikhik

ieeyda said...

kawin pun sebenarnya bukan the absolute way nak mengisi kesunyian.even dah kahwin dah ada anak2 pun masih terasa jiwa ni kekosongan...tu yang kekadang suami atau isteri boleh cari orang lain atau hiburan yang kononnya boleh isi kekosongan...selalunya terjadi sebab hati sudah jauh dari Nya,jauh dari ibu dan ayah..that's the reason actually..ingatan untuk diri sendiri sebenarnya...sebab kekadang terasa begitu...:(

zakiahzanirun said...

haha..shima, bila kak ida dh bersuara..better kita diam je..hahahaha..(^_^)

kak ida : dats rite..